oppie2

Delftse Watersport Vereniging

logodwsv-med

veerpont de Kwakel

Geplaatst op 30-03-2021  -  Categorie: Algemeen

Maasland 30.03.2021 - Staatsbosbeheer heeft in overleg met Coöperatief Beheer Groengebieden Midden- Delfland (CBG) besloten de Kwakel nog niet te laten varen.

Er is nog geen zicht op versoepelingen in het huidige Coronabeleid, een startdatum voor het vaarseizoen blijft voorlopig onbekend. Met de huidige Coronamaatregelen is het nog niet toegestaan om vrijwilligers publieke taken te laten verrichten. Zodra er groen licht wordt gegeven om het vaarseizoen te starten, brengen wij de media op de hoogte en plaatsen wij berichten op onze social media kanalen; berichtgeving op Facebook kunt u vinden op de pagina Staatsbosbeheer Hof van Delfland en voor Instagram op lisa_boswachter.

Vrijwilligers
De Kwakel is een veerpontje voor voetgangers en fietsers die in opdracht van Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland vaart. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes in de regio. Staatsbosbeheer beheert de pont en laat de pont door vrijwilligers bemannen. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen bestaan. Een groep van bijna 30 vrijwillige schippers vaart personen met of zonder fiets over. De groep enthousiaste schippers staat klaar om te varen, zodra dit weer mogelijk is.

Het vaarseizoen in normale tijden
Het pontje vaart normaal 170 dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Van 1 mei  tot en met september vaart De Kwakel dan elke dag van 11:00 tot 17:50 uur, in april en oktober alleen in de weekenden.